Een veilige en effectieve methode

Wat is Softwash?

Softwash is een reinigingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van water met een mix van reinigingsmiddel onder lage druk. De term "softwash" wordt tegenwoordig gebruikt om elke vorm van het spuiten met chemicaliën op en terassen te beschrijven, waarbij reinigingsmiddelen (hoofdzakelijk op natriumhypochloriet met een mix van speciale zepen) worden gebruikt om mossen, meeldauw, bacteriën, algen en andere organische vlekken van daken en andere buitenoppervlakken van gebouwen te verwijderen.

Voordelen van Softwash:

  • Effectieve verwijdering van vuil, mossen, meeldauw, bacteriën en algen
  • Gebruik van lage druk voorkomt schade aan oppervlakken
  • Geschikt voor diverse toepassingen zoals daken en gevels
  • Milieuvriendelijke reinigingsmiddelen

Hoe werkt Softwash?

Softwash houdt in dat water onder lage druk wordt gespoten met behulp van een lagedrukreiniger. De apparatuur die door softwash wordt gebruikt, is van speciale materialen die bestand zijn tegen chemicaliën.

Met softwash kunt u effectief vuil en biologische verontreiniging verwijderen zonder risico's op schade aan de huid. Tegelijkertijd gaat het gepaard met traditionele hogedrukreiniging. Het is een veilige en duurzame oplossing voor het reinigen en ontsmetten van uw woning of bedrijfspand.

Direct 80% resultaat en een stralend eindresultaat na 6 weken

Onze innovatieve Softwash-methode biedt indrukwekkende resultaten, waarbij 80% van alle dezelfde dag zichtbaar is. Het volledige resultaat wordt echter bereikt na ongeveer 6 weken, dankzij de natuurlijke effecten van regen, zon en vertering.

Reinigingsproces:

  • Zwarte vervuiling (algen): Deze verdwijnt direct na de behandeling.
  • Groene vervuiling (mossen): Grote stukken mos moeten eerst worden verwijderd door borstelen, terwijl kleine direct doodgaan en wit uitbleken, waardoor de groene vervuiling direct verdwijnt.
  • Witte vervuiling (dode mos): Dit moet worden verteerd en dit proces duurt 1-2 maanden.
  • Witte en soms gele vlekken (korstmos): Deze zijn het hardnekkigst en duren het langst om te verdwijnen. Deze worden steeds kleiner maar dit kan wel een half jaar tot een jaar duren voordat ze volledig verdwenen zijn. Dit zijn vlekken die we vaak tegenkomen op daken die al meer dan 5 jaar niet behandeld worden.

Regelmatig onderhoud kan de kosten en de kracht van de reiniging verlagen. Als u uw dak elke 2-3 jaar of zelfs jaarlijks laat inspuiten, zijn de kosten per keer veel lager omdat er niets geborsteld hoeft te worden en de dosering veel lager kan zijn. Hierdoor hoeft er maar één keer gespoten te worden.

Meer weten over onze service?

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze diensten en ontdek onze oplossingen voor al uw reinigingsbehoeften.

123 Softwash is onderdeel van 'van Amsterdam'. Alle rechten voorbehouden. © 2024